Autobiografie


Op 24 december 2020 een begin gemaakt met het schrijven van een autobiografie.
De tijd is er nu schijnbaar rijp voor...
So, here we Go >>
Spannend...Go with the Flow ❤️
Go with the Flow ❤️

Dienie Kars werd geboren op 22 oktober 1965.

Ze kreeg nog een jongere broer erbij en had al een oudere broer.

Dienie bleef in haar geboorteplaats wonen tot haar 18e. Toen vertrok ze in september 1984 naar Leidschendam om te gaan werken en leren in een psychiatrisch ziekenhuis (Schakenbosch) als leerling Verpleegkundige.

Toen ze 20 jaar was ging ze trouwen met een man die 6 jaar ouder was. Dienie had haar toekomstige man als 16-jarige ontmoet op een bruiloft van haar buurjongen in 1982 (de buurjongen trouwde met zijn zus) en kreeg toen verkering. Een jaar later ging ze verloven, op 2e Kerstdag in 1983. Vervolgens gingen ze enkele maanden later 'proefdraaien' in een hotel.

Op haar 28e verliet Dienie de man waarmee ze voor het eerst ging samen wonen, nadat ze eerst was getrouwd voor de kerk en de gemeente op 27 juni 1986. Het was een erg warme zomerdag die dag.

- wordt vervolgd -

Laatste update: 24-12-2020

Waar je op dient te letten bij het schrijven van een autobiografie?

Sinds ik serieus een boek aan het schrijven ben realiseer ik mij weer dat de Nederlandse taal echt ontzettend veel regeltjes heeft en je met het schrijven van een autobiografie allerlei kanten op kunt. Daarom ging ik even googelen en vond ik al snel een geschikte website met informatie.

Al snel lees ik: "De inhoud is altijd gebaseerd op feiten, maar kan worden aangevuld met fictie".

Ik kies voor feiten betreffende mijn autobiografie, voor de Waarheid zoals die is.

Biografie en autobiografie worden vaak door elkaar gehaald. Vaak wordt het woord biografie gebruikt, terwijl een autobiografie bedoeld wordt. Maar wat is het nou het verschil tussen die twee? Het verschil heeft te maken met de rol van de schrijver.

  • Autobiografie: De schrijver vertelt zijn eigen levensverhaal. De inhoud is altijd gebaseerd op feiten, maar kan worden aangevuld met fictie.
  • Biografie: De schrijver vertelt het levensverhaal van een ander. Ook hier is de inhoud gebaseerd op feiten, maar kan fictie gebruikt worden om het verhaal aan te vullen.