RHINOVIRUS BIJ PAARDEN

12-06-2021


Een weetje - In de paardenwereld zijn ontzettend veel verschillende stammen van het rhinovirus actief!


Misschien kunnen we hier een bepaalde lering uit trekken?

De info hieronder vond ik op het internet toen ik de zoektermen 'paarden' en 'rhinosvirus' intoetste:

"Het virus kan bij paarden griepachtige verschijnselen, abortus of neurologische verschijnselen (ataxie of verlamming) veroorzaken. Het virus is niet besmettelijk voor mensen, het is dus geen zoönose. Wel kan het virus via mensen overgebracht worden van het ene naar het andere paard.

De verspreiding van het Rhinopneumonie-virus (ook wel equine herpesvirus genaamd) vindt voornamelijk plaats door direct contact tussen paarden of door samen stallen in één ruimte. In principe kan het virus ook door de mens via kleren en handen worden overgedragen als deze van het ene naar het andere paard gaat."

Het rhinovirus is een virus wat veel voorkomt bij paarden. Het virus heeft verschillende vormen, waardoor symptomen als koorts, hoesten en verkoudheid voor kunnen komen. Daarnaast is het mogelijk dat je paard verlammingsverschijnselen krijgt of dat er een abortus optreedt bij je drachtige merrie.

Drie vormen van het rhinovirus

Rhinopneunomie is de officiële benaming van het rhinovirus. Het is een virus wat net zo besmettelijk is bij paarden als COVID-19 bij mensen. Wanneer een variant van het rhinovirus veel voorkomt, kunnen grote (internationale) sportevenementen worden gecancelled. De drie verschillende vormen zijn de verkoudheidsvorm, abortusvorm en de neurologische vorm.

Bron ►https://petsplace.nl/advies/rhinovirus-paarden/


Ik (Dienie) schrijf nu vanuit mijn eigen praktijkervaring, van wat ik al wist:

Het Rhinovirus veroorzaakt te vroeg geboorten en verlammingsverschijnselen bij paarden tot de dood erop volgt. Heb beide meeegemaakt bij mijn paardenman, waarmee ik samen was van 2008 tot 2018.

De dierenarts zei toen dat er niet tegen te vaxxen is, omdat je niet weet met welke stam je te maken hebt of te maken gaat krijgen.

Waarom hebben we ineens te maken met dierenartsen bij het vaccinatieprogramma van de bevolking?


Wel, die hebben deze test op paarden reeds meegemaakt en ervaren.

Ja, zo interpreteer ik (Dienie) dat.

In een jaar tijd hadden we 3 te vroeg geboortes bij veulens, de veulens gingen allemaal dood toen ze werden geboren omdat ze nog niet volgroeid waren. Een paard draagt 11 maanden. De veulens werden 3 weken tot 2 maanden te vroeg geboren. We waren beide enorm aangeslagen en verdrietig. Mijn paardenman wilde toen bijna stoppen met de hele fokkerij, zo kapot was hij ervan.

Wie is Marion Koopmans?

Marion Koopmans is hoogleraar virologie aan het Erasmus MC te Rotterdam.

Haar onderzoek richt zich op de overdracht van virussen van dieren op mensen (zoönosen), en op grootschalige verspreiding tussen mensen (outbreaks en pandemieën). Om deze besmettingstrajecten in kaart te brengen, maakt ze gebruik van de genetische informatie die zich in de vorm van DNA of RNA in virussen bevindt.

Ze is de initiatiefnemer van het wereldwijde NoroNet-netwerk voor onderzoek aan norovirussen: beruchte verwekkers van buikgriep. Dankzij dit initiatief is tegenwoordig veel meer bekend over de genetische variëteit binnen deze virussen. De groep van Koopmans deed de belangrijke ontdekking dat norovirussen razendsnel genetische verandering kunnen ondergaan om het immuunsysteem van hun gastheren een stap voor te blijven.

Koopmans onderzoekt onder meer of en hoe norovirussen in dieren aan deze snelle evolutie bijdragen. De ontwikkelde kennis bouwde ze verder uit om ook bij andere virus uitbraken snel in kaart te brengen wat mogelijke bronnen en verspreidingsroutes zijn, bijvoorbeeld tijdens de vogelgriep epidemie in Nederland in 2003 en bij de ontdekking van MERS in 2012.

De informatie hierboven is te lezen op de onderstaande website, die begint met de letters NWO.

Website ► https://www.nwo.nl/stevinpremie-2018-marion-koopmansEr zijn laboratoria (Universiteitsziekenhuizen) waar gentherapie wordt ontwikkeld om dieren- en bevolkingspopulaties te verzwakken en vroegtijdig te doden!


Lees hier de info, maar draai het om de info.


https://www.uu.nl/sites/default/files/VETSCIENCE%20juli%202020_def-web.pdf


Ik schrijf altijd: Connect de Dots!

COVID-19 heeft veel overeenkomsten met het Rhinosvirus bij paarden.

Wat zijn nu de plannen van de NWO? Wereldwijde Genocide!

Volkerenmoord !!Naar eer en geweten gepubliceerd op 12 juni 2021

Bye for Now ❤️

Dienie Kars

(Waarheidsvinder en Blogger)