WIST JIJ DIT OVER COCA-COLA?

26-09-2021


Heb jij je ooit afgevraagd wat Coca-Cola precies is?


Cola is het meest waardevolle merk in de geschiedenis en 'Coca-Cola' is het op één na herkenbare woord ter wereld na 'Hallo'.

De drank zelf is echter absoluut gif qua menselijke stofwisseling.

Het is erg zuur, met een puntje hogere pH dan die van de accu.

Als gevolg hiervan is het ook geschikt (en vaak beter) voor het reinigen van oppervlakken waar we toxische huishoudelijke schoonmaakmiddelen gebruiken.

Goedkoper en makkelijker te kopen in sommige derde wereldlanden dan schoon water.

Coca-Cola gebruikt ′′ PR-propaganda ′′ om consumenten en hele naties ervan te overtuigen dat het een ′′ milieuvriendelijke samenleving ′′ is, terwijl haar activiteiten daadwerkelijk gerelateerd zijn aan vervuiling, watertekorten en ziekten.

Mensen die frisdrank consumeren zoals Coca-Cola hebben een 48% hoger risico op een hartaanval en beroerte dan degenen die zulke drankjes helemaal niet drinken of tenminste niet elke dag drinken.

Volgens een studie gepubliceerd in het dagboek Respirologie kan het frisdrankverbruik geassocieerd worden met long-en ademhalingsstoornissen, waaronder astma en chronische obstructieve longziekte (COPD).

Het koolzuur in cola veroorzaakt calciumverlies in botten tijdens een 3-fase proces: koolzuur irriteert de maag. De maag probeert irritatie te genezen zoals het kan, oftewel het voegt de enige zuurband toe die het heeft: calcium. Het is door het bloed. Bloed met weinig calcium vervangt nu het ontbrekende calcium uit de botten. Dit niet doen zou de spier-en hersenfunctie ernstig beschadigen.

Maar het verhaal eindigt hier niet.

Het andere probleem met Cola is dat het fosforzuur bevat (niet hetzelfde als koolstofdioxide gemengd met water). Fosforzuur heeft ook invloed op de opslag van calcium in het lichaam.

Cola verzacht dus botten op 3 manieren (het maakt ze eigenlijk zwakker en broos): koolzuur vermindert calcium in botten. Fosforzuur vermindert calcium in botten. De drank vervangt calciumhoudende alternatieven, zoals melk of water. Melk en water zijn geen uitstekende bronnen van calcium, maar ze kunnen wel als bronnen worden beschouwd.

Speekselkanker was twee generaties geleden zeer zeldzaam, en het komt nu vaak voor. Het basismechanisme werkt als volgt: Mechanische schade aan cellen is een enorme risicofactor bij kanker. Dit is bijvoorbeeld de reden waarom asbestdeeltjes longkanker veroorzaken. Elke frisdrank veroorzaakt zuur reflux (maagzuur stijgt hoger dan de slokdarmklep). Dit wordt veel meer benadrukt wanneer het lichaam zich in een horizontale positie bevindt (terwijl het slaapt), maar in de meeste gevallen is de hoeveelheid Cola en andere frisdranken geconsumeerd zuurreflux ruim voorbij het gevaarpunt.

Altijd als we een gezellig drankje drinken, veroorzaakt het uitbuiken en komt het zuur op deze manier de slokdarm binnen. Hoeveel is te veel? Onderzoek onthult niet waar de lijn is, het toont gewoon aan dat de meesten van ons er lang voorbij zijn. Maagzuur lost weefsel op - dit is het doel. Het slijmvlies van de maag komt niet voor in de slokdarm, dus de schade aan de lagere slokdarm komt veel vaker voor bij degenen die zure frisdranken consumeren dan bij degenen die niet-koolzuurhoudende drankjes consumeren. Dit resulteert in een radicale groei van celmutaties en veel hogere niveaus van vrije wortels.

Dus wat gebeurt er met ons lichaam na het drinken van Coca-Cola?


Na 10 minuten:

In een glas cola worden tien theelepels suiker aangetroffen, wat een verwoestende ′′ impact ′′ heeft op het lichaam, en de enige reden dat je niet overgeeft is fosforzuur, dat suiker blokkeert.

Na 20 minuten:

Er is een sprong in mijn bloed insuline gehalte. De lever verandert alle suiker in vet.

40 minuten later:

Cafeïne intake stopt eindelijk. De oogleden van het oog gaan uitbreiden. Bloeddruk stijgt naarmate de lever meer suiker toevoegt aan mijn bloedbaan. Adenosine receptoren worden geblokkeerd, wat slaperigheid voorkomt. (https://hu.wikipedia.org/wiki/Koffein)

Na 45 minuten:

Het lichaam verhoogt de aanmaak van dopaminehormoon waardoor het blije centrum van de hersenen wordt gestimuleerd. Vergelijkbare reactie als heroïne creëert.

Na 1 uur:

Fosforzuur bindt calcium, magnesium en zink in het maag-darmkanaal, waardoor de stofwisseling extra boost krijgt. Calciumontlading komt voor bij urine.

Over ruim 1 uur:

Het urinerende effect van de drank komt het ′′ spel ′′ binnen ". Calcium, magnesium en zink zullen het lichaam verlaten, welke de componenten van onze botten en natrium zijn. Deze keer kunnen we prikkelbaar of gevoelloos worden. De gehele hoeveelheid water in de cola wordt met urine verwijderd.

Als we een koude fles cola drinken en genieten van de onomstotelijke frisheid, zijn we dan bewust van de chemische ′′ cocktail ′′ die we in ons lichaam stoppen? Het werkzame ingrediënt in Coca-Cola is fosforzuur. Omdat het zuurgehalte hoog is, moesten de tanks die gebruikt worden om de chemische stof te vervoeren met speciale containers, ontworpen voor materialen met zeer giftige effecten.

Laten we eens kijken naar de ′′anatomie′′ van een van de meest geadverteerde producten van Coca-Cola, de cafeïnevrije Coca-cola Light.

Deze drank bevat: water verrijkt met koolzuur, E150D, E952, E951, E337, E330, aromas, E211.

[Forwarded from Leef Bewust Nederland]

We weten inmiddels allemaal wel dat E-nummers slecht voor ons zijn. De één is echter schadelijker dan de ander. In dit artikel delen we een top 10 van de meest schadelijke toevoegingen.

Zie artikel ► https://leefbewust.nu/top-10-e-nummers-en-toevoegingen-die-je-beter-zou-vermijden/

-- Einde bericht --


Water verrijkt met koolzuur - dit is frisdrankwater. Dit verstoort maagsecretie, verhoogt de zuurgraad van maagzuur en veroorzaakt opgeblazen gevoel. Allereerst gebruiken ze gefilterd kraanwater.

E150D - is een voedingskleuring die wordt verkregen door suiker op een bepaalde temperatuur te verwerken, met of zonder toevoeging van chemische reagentia. In het geval van Coca-Cola wordt ammoniumsulfaat toegevoegd.

E952 - Natriumcyclamaat, een suikervervanger. Cyclamaat is een kunststof chemische stof met een zoete smaak die 200 keer zoeter is dan suiker en gebruikt wordt als kunstmatige zoetstof. Het werd in 1969 verboden door de FDA omdat het, samen met saccharine en aspartaam, kanker veroorzaakte bij ratten. Later werd dit materiaal op zeer verdachte wijze opnieuw gelegaliseerd.

E950 - Kalium Acesulfam. 200 keer zoeter dan suiker, bevat methylether. Dit maakt het cardiovasculaire systeem moeilijker om te functioneren. Het bevat ook aspergezuur, dat ook een spannend effect kan hebben in ons zenuwstelsel en in de loop der tijd tot verslaving kan leiden. Mijn aceszulfa lost slecht op en wordt afgeraden voor kinderen of zwangere vrouwen.

E951 - Mijn Asparta. Een suikervervanger voor diabetici, chemisch instabiel bij hoge temperaturen, dit keer gaat het om in methanol en fenylamine. Methanol is erg gevaarlijk omdat 5-10 ml visuele zenuw schade en onomkeerbare blindheid kan veroorzaken. In warme frisdranken wordt aspartaam omgezet in formaldehyde, wat een zeer sterke kankerverwekkende stof is. Symptomen van aspartamvergiftiging zijn: bewustzijnsverlies, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid, hartpalpitatie, gewichtstoename, prikkelbaarheid, angst, geheugenstoornis, wazig zicht, flauwvallen, gewrichtspijn, depressie, opgeblazen, gehoorverlies enzovoort.

Aspartam kan de volgende ziekten veroorzaken: hersentumoren, SM (Multiple Sclerose), epilepsie, ziekte van Graves, chronische vermoeidheid, ziekte van Alzheimer, diabetes, mentale tekortkoming en tuberculose.

E337 - Fosforzuur. Dit kan huid-en oogirritatie veroorzaken. Het wordt gebruikt bij de productie van de zouten van ammoniak, natrium, calcium, aluminium fosforzuur en in de organische synthese van houtskool en filmtapes. Het wordt ook gebruikt in hittebestendige materialen, keramiek, glas, meststoffen, synthetische reinigers, bij de vervaardiging van geneesmiddelen, metaalbewerking en in de textiel-en olieindustrie. Het is bekend dat fosforzuur interfereert met de absorptie van calcium en ijzer in het lichaam, wat botzwakte en osteoporose kan veroorzaken. Andere bijwerkingen hebben dorst en uitslag.

E330 - Citroenzuur. Het wordt veel gebruikt in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Citroenzuurzouten (citraten) worden gebruikt in de voedingsindustrie bijvoorbeeld in zuren, conserveringsmiddelen, stabilisatoren en op medisch gebied om bloed te conserveren.Aroma ' s - onbekende aroma-additieven.

E211 - Natriumbenzoaat. Dit wordt gebruikt bij de productie van voedingsmiddelenindustrieproducten voor antibacteriële en schimmeldodende doeleinden. Het gebeurt vaak in jams, sapjes en yoghurts fruit. Geen aanrader voor astma of degenen die gevoelig zijn voor aspirine.

Uit een studie van Peter Piper (University of Sheffield in Groot-Brittannië) is gebleken dat deze verbinding flinke schade veroorzaakt in DNA. Volgens Peter vernietigt natriumbenzoaat, dat een component is van conserveringsmiddelen, geen DNA, maar schakelt het uit. Dit kan leiden tot leverweeën en degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Parkinson.

Als je je leven zonder Coca-Cola niet kunt voorstellen, overweeg dan het volgende:

Veel Coca-Cola-dealers in Amerika gebruiken dit drankje om vrachtwagenmotoren schoon te maken.

Veel politieauto ' s in Amerika hebben Coca-Cola flessen en wanneer er een auto-ongeluk gebeurt, wassen ze het bloed van de weg.

Coca-Cola is een geweldig product voor het verwijderen van roestvlekken op chromen oppervlaktes van auto 's. Om corrosie uit de accu van een auto te halen, moet je er gewoon cola op gieten en de corrosie verdwijnt.

Om van een roestige schroef af te komen, doop een stuk doek Coca-Colaba en rol het een paar minuten rond de schroef.

Om vlekken uit kleding te halen - giet Coca-Cola op vieze kleding, voeg wasmiddel toe en start de wasmachine zoals gewoonlijk. Je zult verrast zijn over de resultaten.

Sommige boeren in India gebruiken Coca-Cola in plaats van pesticiden voor wormen omdat het goedkoper is en het effect sterk op elkaar lijkt.

Coca-Cola is ongetwijfeld een zeer nuttig product.

Belangrijkste is om het te gebruiken voor doeleinden die geen consumptie bevatten!

Bron: Nieuw Wereldbewustzijn